Gelato – van Buenos Aires tot Nederland

Picture of Nuria

Nuria

Eigenares Patagonias

Hallo! Ik ben Nuria, welkom bij Patagonias!

Ik wil graag iets delen over het ongelooflijke avontuur waarover ik begon te dromen en dat ik me voorstelde in mijn hoofd sinds ik twintig jaar geleden naar Nederland verhuisde…

Ik kom oorspronkelijk uit Buenos Aires, Argentinië. Ik werd verliefd op een Nederlandse Fries die mij hier bracht in 2003. De eerste twee jaar waren een cultuurshock voor ons beiden, met veel te leren en, vooral voor mij, nieuwe smaken om te proeven. Maar er waren ook veel etenswaren uit mijn thuisland die ik miste.

Eten in Argentinië is een belangrijk deel van ons leven, niet omdat we al onze tijd besteden aan eten, maar omdat we rondom het eten met elkaar verbinden. De keuken is het hart van het huis, waar we samen koken en degenen die niet koken helpen mee door te assisteren met de logistiek, de afwas, de tafel dekken of de drankjes inschenken. We verbinden door onze gezamenlijke voorkeuren of afkeuren, voeren verhitte discussies over eten, of maken gewoon plezier en lachen samen. Door de uitgebreide immigratie is Argentinië en zijn bevolking een mix van culturen. Als ik één woord zou moeten kiezen om ons te beschrijven, zou het ‘gepassioneerd’ zijn – en dat geldt zeker voor mij!

Gelato bestellen in Nederland

Wat ik het meest miste toen ik in de zomer aankwam, was gelato!!!! Ja, ik weet dat Nederland ook ijssalons heeft – oordeel nog niet! In Argentinië was ik gewend om bij het zwembad te liggen, gelato per telefoon te bestellen en het werd dan naar mij toe geleverd!! Ja! Tegenwoordig is het ook mogelijk om hier ijs te laten bezorgen, maar toen, als ik mijn man vroeg om voor mij te bestellen, zei hij: “Kleed je aan, en we gaan naar de winkel.” Dat was de dag dat de ondernemer in mij begon te plannen: Overal gelato, op elk moment!!!

Blijf onze website bezoeken—er komen misschien meer inzichten in het leven van Patagonias in de toekomst!!

-Nuria (eigenares Patagonias)

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Patagonias bestellen?

Kom langs in een van onze winkels!